torstai 29. toukokuuta 2008

Ajatuksia... osa II

You're chatting to me, like we connect
But I don't even know if we're still friends
It's so confusing,
Understanding you is making me not want to do...

...This paranoia is distressing
But I spend most of my night guessing
Are we not, are we together
Will this make our lives much better

I'm not in love
I just wanna be touched ...

Lyrics: Kate Nash ~ Pumpking Soup





































Kuva: www.allposters.com

keskiviikko 28. toukokuuta 2008

Luv shoes osa I

Kesä alkaa tehdä tuloaan ja
kaupoissa näkyy ihania kenkiä värikkäinä riveinä.

Värikkäät kengät täydellistävät
muuten pelkistettyä asua loistavasti.











---
Arkeen ja töihin.
Miksi pitäisi aina laittaa mustat avokkaat töihin lähtiessä. Luulisi työnteon maistuvan paremmalta herkullisen värisissä kengissä.







Textile shoe 35€ - Pumps 35€, Dinsko
---

Juhlaan.
Kesän ylioppilasjuhliin, rippijuhliin, häihin ja kaikenlaisiin juhlatilaisuuksiin on aina kiva pukeutua, mutta miksi tyytyä aina mustiin tai valkoisiin kenkiin. Värikkäillä asusteilla ja kengillä saat perusmustan tai valkoisen mekon näyttämään kiinnostavammalta.
















Miss Sixty Buckle Front Metallic Court117,64€ - Salvador Sapena Tie Front Platform Sandals 179,92€ , Asos.com
---

Baila, baila.
Illan rientoihin saat väriä menevän värisillä kengillä. Herkulliset värit ja muodot saavat vipinää tanssilattialla.
















Karen Millen Satin Stud Platform Sandals 228.36€ - Karen Millen Dip Dye Patent Wedge Sandals 186.84€, Asos.com
---

Kenkiin kannattaa panostaa. Mukavuus, oikeanlainen lesti ja istuvuus kuulostavat samantekevältä, kunhan kenkä näyttää hyvältä jalassa. Mutta myöhemmin jalkasi kiittävät hyvästä lestistä.

Minna Parikan uudet herkulliset kengät ovat saapuneet. Muoto, lesti ja istuvuus ennen kaikkea.












Suunnittele kengät

Suunnittele sikamageat kengät Reebok sivuilla. Voit ostaa suunnittelemasi kengät itsellesi. Huisin hauskaa ja varmasti et törmää kadulla toisiin samanlaisiin.














tiistai 20. toukokuuta 2008

Täydellinen juhlamekko?

Onko sellaista? Täydellistä juhlamekkoa?
Varmasti on... mutta... mistä ihmeessä ne sitten ovat?






Tein havainnon kaupungilla pyöriessäni, että useat juhlamekot on tehty niin suuririntaisille naisille, että tällainen lattarintainen jää vailla ihanaa kangasta ja kuosia. Aina pitäisi valita se tavallinen musta/valkoinen, joka sitten litistää ne tissit vielä enemmän piiloon.

Mainoksissa ja kuvissa luvataan täydellinen mekko, joka istuu hyvin ja näyttää seksikkäältä ja plaaplaa.. Mitä vielä. Kaikissa koristaa se blondi suurine tisseineen!

Pah! Mutta ehkä sittenkin on vielä toivoa.


Zarassa ja Mangossa olen ainakin törmännyt muutamiin malleihin, jotka myös pienirintaiset saavat muotoa näkyviin. Mutta sitten se koko kysymys. Miksi ihmeessä niitä kokoja ei voida tilata lisää? Tiedätkö ketään XL-kokoista, jolla on pienet rinnat, koska sanon (vannon) että ne mallit eivät todellakaan sovi suuririntaisille.

Mutta sen enempää nyt vikisemättä ja narisematta. Löysin ihanan juhlamekon. Zarasta, vaikka luulin että en koskaan löytäisi minkäänlaista juhlamekkoa sieltä.

On tässäkin yksi huono puoli. No, juuri se rinnankohta. Mutta oikeilla rintaliiveillä saan kuin saankin mekon istumaan.


Mekko on monivärinen, satiininen ja ohutta ilmavaa kangasta. Juuri minun näköinen.


Huomasin mekon itseasiassa jo kaksi viikkoa sitten, mutta silloin kyseistä koosta löytyi ompeluvirhe, joka oli niin näkyvä, ettei sitä ompelijakaan olisi saanut kunnolla kuntoon. Ja kyseistä kokoa ei enää ollut missään liikkeessä. Pahus, juuri niin minun tuuriani. Tietysti.

Ja nyt tänään, kotimatkalla, löysin (onneksi) saman mekon, joka luultavasti oli palautettu, ja se oli ehjä! Wuuhuu!!

Täältä tullaan ylioppilasjuhlat, häät, ristiäiset, häät, synttärit jne.

Onnea mekkojahtiin!












Kuvat: Zara, Asos.com

sunnuntai 18. toukokuuta 2008

Halataan kun tavataan

"Halaaminen on ihmisapinoiden välinen tunteiden ilmaisun muoto, jossa kaksi tai useampi ihmisapinaa kietoo kätensä tiukasti toistensa vartaloiden ympärille yleensä rinnan korkeudelta.

Halaamisen katsotaan opittavan useimmiten vanhemmilta. Jos vanhemmat eivät halaa lapsiaan, nämä eivät myöskään halaa vanhempia taikka omia lapsiaan.

Populaarikulttuurin piirissä Teletapit ovat edistäneet halaamista. Teletapit suorittavat usein "ison halin", jossa he kaikki halaavat toisiaan samaan aikaan."
---> wikipedia


"Halihormoni toimii"

Halihormooniksi kutsuttu oksitosiini* alentaa verenpainetta ja stressiä sekä toimii luonnollisena masennuslääkkeenä.

Testien mukaan oksitosiinia on veressä selvästi enemmän n. kymmenen minuutin koskettelun jälkeen. 
Syleily tai olalle taputus alentavat myös stressihormoni kortisolin tasoa.

*Oksitosiini (kreik. oksys = nopea, tokos = synnytys) on yhdeksästä aminohappomolekyylistä muodostunut hormoni, joka syntetisoituu väliaivojen tumakkeissa, mutta vapautuu verenkiertoon aivolisäkkeen takalohkosta äidin synnyttäessä. Se saa kohdun lihakset supistelemaan ja sikiön liikkeelle. Imettävällä äidillä oksitosiinin tehtävänä on saada maito poistumaan rinnoista supistamalla maitorauhasia ympäröiviä pieniä lihaksia. Oksitosiinia erittyy myös mm. seksuaalisen mielihyvän yhteydessä. --> wikipedia
-----

Halibileet!

Suomessakin on järjestetty halibileitä, joihin toisilleen tuntemattoman ihmiset menevät patjoilla, tyynyillä, peitoilla ja vilteillä täytetylle lattialle, ja halaavat ja koskettelevat toisiaan.

Idean on tarkoitus lievittää stressiä ja masennusta ihmisillä, jotka eivät muuten halaile tai koskettele muita, tai jotka tuntevat yksinäisyyttään.

Ideana ei kuitenkaan ole tulla pariutumaan tai kyseessä ei ole mikään seksuaalinen tempaus, jossa riisuttaisiin ilkosilleen ja harrastettaisiin "ryhmäseksiä". Halaaminen on luonnollista, ja sitä haetaan sieltä mistä sitä saa.

Myös muut kuin yksinäiset, masentuneet ihmiset hakeutuvat ihan seuran vuoksi bileisiin. Siellä tutustuu uusiin ihmisiin ja saa vielä ilmaisen halauksenkin.
Kuinka ihanaa! Vai mitä?

"Ilmiöitä tulee ja menee: jossain vaiheessa aikuisille tarjottiin tyynysotaa.
Sinänsä koskettaminen on myönteinen asia. Halatessa ihminen tuntee tulevansa hyväksytyksi.
Suomessakin tuttavien halaaminen on lisääntynyt, samoin kuin erilaiset terapiat, joissa kosketellaan." ~Tarja Sandberg (kliininen seksologi)~

Silti mukaan mahtuu aina sellaisia tyyppejä, jotka tahallaan luovat muille mielipahaa koskettelemalla liian seksuaalisesti tai pilaamalla tunnelman ja tällä pilaavat muiden hyvät kokemukset ja saattavat myös luoda ujoimmille ja syrjääntyneimmille traumoja.

Joten jos saat kutsun halibileisiin, muista että kyseessä on ainoastaan koskettelu ja uusien ihmisten tapaaminen. Ei seksuaalinen kanssakäyminen.

Joten, halataan kun tavataan! 


keskiviikko 7. toukokuuta 2008

Katumus

Minulle iskee monesti shoppailessa ostokatumus.
Miksi ihmeessä siis otin tämän topin, vaikka se ei todellakaan näytä hyvältä päälläni, vaikka se sovituskopissa näytti niin mukavalta.
Kaikki muuttuu viimeistään aina kotona, kun kaataa ostos saaliinsa sängylle ja käy läpi, mihin ihmeeseen kaikki rahat on taas kuluneet.

Liian pienet farkut, mutta kehtaako niitä mennä enää palauttamaan, ja kertoa että ne puristavat takalistosta, ja että ei ole enää 15-vuotias, joten luultavasti räikeä pinkkikään ei ole enää käy itselle.

Tolppakengät, joiden korkeus hipoo jo 10cm. Kerrotko myyjälle saman tien selitykseksi, nilkkaasi tehtiin viime viikolla iso leikkaus, ja luulit olevasi jo valmis tähän korkeuteen, ei sillä että et osaisi (pystyisi) kävelemään niillä, vaikka tosiasiassa lensit jo naamallesi sovittaessasi niitä uudestaan kotona.

Muotilaukku, joka tosiassa on halpaa tekonahkaa, mutta näytti liikkeen keinovalaistuksessa erittäin hyvältä olallasi, mutta tosiasiassa se näytti kuolleelta marsulta päivänvalossa.

Ostokatumus on yleistä, ja välillä sitä ei vain millään kehtaa mennä palauttamaan, ainakaan ilman suurta keksittyä selitystä miksi juuri palauttaa tuotteen.

Työpaikallani painotetaan aina suureen ääneen asiakaspalvelua, varsinkin siinä vaiheessa kun asiakas palauttaa tuotteen.
Pysy rauhallisena, myötäile asiakasta, koita saada toinen tuote myytyä. Ja käyttäydy kuin siinä ei olisi mitään kummallista että haluaa palauttaa tuotteen. Mutta silti sitä tuntee itse asiakaspalvelijana, että taas yksi raukka, joka ei vain millään osannut valita oikean väristä/liian pieni tai suuri koko, puhumattakaan tuotteen hinnasta, ja siinä vaiheessa on iskenyt paniikki, että millä ihmeellä sen maksaa.
Ja myös asiakkaista huomaa suurta hämmentyneisyyttä, syyllisyyttä ja he saattavat keksiä niin uskottavan mutta niin valheellisen tarinan, jotta palautus olisi tavallaan jo ansaittua.

Ystäväni kertoi kerran palauttaneen ostamansa paidan, joka oli ihan hyvä, hinta suhteellinen ja värikin menettelin, ongelma oli vain siinä että niitä lojui sohvan nurkissa muutama kymmen samanlaista, ja liikkeestä oli saanut kahvitarjoilua sinä päivänä, eikä hän ollut kehdannut lähteä sieltä ilman minkäänlaista ostosta.
Kuka ihmeessä menee vaateliikkeeseen pullakahville ja lähtee ostamatta ainuttakaan tuotetta? Siis muut kuin vanhemmat ihmiset ja köyhät, jotka aivan kyttäävät ilmoituksia ilmaisista purtavista.

Minä palautin juuri toissa päivänä kengät, jotka olin ostanut lehtiostoksen lisänä. Olihan nyt ihan hölmöä ostaa pelkkä lehti, koska se oli halvempi siellä kuin muualla.
Palautuksen aikana pysyin hiljaa, mutta mielessäni kupli monenlaisia satuja, miten toinen varvas olikin niin huono, että se hiertyi samantien, tai miten olin ostanut pikkusiskolle lahjaksi, mutta olinkin juuri ostanut samanlaiset, ha, kas kummaa. Sattumaa.

Miksi ihmeessä siis teemme tällaista? Välttääksemme häpeää?

Tiedä sitä.. mutta palauttaminen, ostoskatumus on kyllä jokapäiväistä. Mutta silti en ole vielä palauttanut limupulloa, joka on vain osunut käteeni tiskin päässä, joka sekin siis heräteostos.
Kuka sitä nyt maitoa palauttaisi kauppaan, vaikka ei maitoa joisikaan, mutta koska se on vain tuntunut kaupassa kivalta ostokselta.

Toinen ystäväni kertoi ostaneensa masennuksissaan vauvanpurkkeja, koska näytti niin ryytyneeltä työnteosta, että sai kauppiaalta pahamaineista katsetta, mutta koska hän osti vauvanruokaa, hän sai taputuksia olalle.

Kummallinen maailma...

Palaan asiakaspalveloimaan.. (vai miten ihmeessä tuo sitten kirjoitetaankaan)